Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Президент створив Конституційну комісію

3 березня 2015, 11:41
744
1
Реклама

Петро Порошенко Указом від 3 березня № 119/2015 утворив Конституційну Комісію як спеціальний допоміжний орган при Президентові України.

Цей орган створений з метою вироблення погоджених пропозицій відносно змін в Конституцію, із залученням до цієї роботи представників різних політичних сил, громадськості, вітчизняного і міжнародного експертного співтовариства, сприяння досягненню суспільного і політичного консенсусу відносно удосконалення конституційного регулювання громадських стосунків в Україні.

Згідно з документом, голові Верховної Ради пропонується очолити Конституційну Комісію. До 12 березня 2015 року депутатські фракції (групи), Кабмін, ВСУ і інші вищі суди, асоціації органів місцевого самоврядування, юридичні внз і так далі зможуть надати пропозиції по кандидатурах до складу Комісії. Персональний склад Конституційної Комісії затверджує Президент України.

Основними завданнями Конституційній Комісії являються:

1) узагальнення практики виконання норм Конституції України, пропозицій по її вдосконаленню з урахуванням сучасних викликів і потреб суспільства;

2) напрацювання погоджених пропозицій відносно проведення конституційної реформи в Україні;

3) забезпечення широкого громадського і професійного обговорення пропозицій відносно проведення конституційної реформи в Україні за участю провідних фахівців в області конституційного і інших галузей права, у сфері суспільно-політичних наук, громадських діячів, представників громадських об'єднань і міжнародних організацій;

4) підготовка за результатами широкого громадського і професійного обговорення законопроекту (законопроектів) про внесення змін до Конституції України;

5) сприяння налагодженню ефективного механізму взаємодії державних органів, інститутів громадянського суспільства і міжнародних організацій з питань підготовки і реалізації конституційної реформи в Україні;

6) забезпечення інформування громадськості про роботу з підготовки пропозицій відносно проведення конституційної реформи, її реалізації.

Конституційна Комісія в процесі виконання покладених на неї завдань співпрацює з Національною радою реформ, взаємодіє з іншими створеними Президентом допоміжними органами і службами, державними органами, органами місцевого самоврядування, громадськими об'єднаннями, підприємствами, установами, іншими організаціями.

Основною організаційною формою роботи Комісії є засіданняякі проводяться з потреби, але не рідше за один раз в два місяці. Рішення Конституційної Комісії у разі потреби реалізуються шляхом видання в установленому порядку актів Президента України, внесення Президентом України на розгляд ВР відповідних законопроектів.

Конституційна Комісія зобов'язана систематично інформувати громадськість про свою діяльність і прийняті нею рішення - інформація розміщуватиметься на веб-сайті офіційного інтернет-представництва Президента України.

Нагадаємо, що в грудні 2014 року П. Порошенка ліквідовував Конституційну асамблею.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини