Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У рекламі про вакансії пропонується уточнювати відомості про працедавця і розмір зарплати

27 лютого 2015, 12:44
1458
0
Автор:
Реклама

У Раді зареєстрований законопроект № 2233 про внесення змін до деяких законодавчих актів відносно забезпечення захисту трудових прав людини і добросовісної конкуренції між працедавцями (автор - нардеп від БПП А. Черненко).

Законопроектом пропонується внести зміни Закон "Про рекламу"встановивши, що у рекламі про вакансії (прийомі на роботу) обов'язково вказуються наступні відомості:

- найменування юрособи-працедавця або прізвище, ім'я і по батькові фізособи-працедавця;

- у разі розміщення реклами про вакансії посередником - найменування юрособи-посередника або прізвище, ім'я і по батькові підприємця, який надає послуги з посередництва в працевлаштуванні;

- найменування роботи, найменування професії, найменування посади;

- відомості відносно робочого часу (повний або неповний робочий час, зведення про застосування підсумовуваного обліку робочого часу, якщо такий облік робочого часу пропонується застосовувати у разі укладення трудового договору);

- пропозиція працедавця про розмір зарплати (шляхом вказівки конкретного розміру заробітної плати).

Також законопроектом передбачається внести зміни Кодекс законів про працю і Закон "Про оплату праці". Пропонується встановити, що у разі допущення особи до роботи без трудового договору і порушення при цьому норм ч. 1 або ч. 3 ст. 24 КЗоТ розмір заробітної плати працівника (за період роботи без трудового договору) не може бути менше 10-кратного розміру мінімальної зарплати, встановленої законом в період, за який здійснюється нарахування і виплата зарплати.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини