Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як заповнювати декларацію на товари, які не обкладаються додатковим імпортним збором?

26 лютого 2015, 15:39
910
0
Автор:
Реклама

У листі № 6164/7/99-99-25-01-01-17 ГФС розповіла, як заповнювати митні декларації на товари, які не є об'єктами оподаткування додатковим імпортним збором.

Нагадаємо, що 25 лютого набув чинності Закон № 73 - VIII про заходи по стабілізації платіжного балансу України, що припускає введення додаткових 5-10% збору на увесь імпорт, окрім критичного.

У зв'язку з цим податківці роз'яснюють, що у графі 44 імпортних митних декларацій на товари, які не є об'єктами оподаткування додатковим імпортним збором, повинні приводитися відомості по одній з наступних схем :

1) для життєво необхідних товарів, вказаних в абзацах 2 - 9 ст. 5 Закону № 73, - VIII:

- код документу - код резервної позиції "8036";

- відомості про документ - умовний цифровий код, який відповідає товару, який декларується (код додається до листа);

- дата документу - не вказується.

2) для життєво необхідних товарів, які безкоштовно надаються урядами інших держав або міжнародними організаціями у рамках ратифікованих ВР міжнародних угод (абз. 10 ст. 5 Закону № 73 - VIII), і товарів, які переміщаються згідно з іншими ратифікованими ВР міжнародним договорів, що передбачають звільнення від обкладення податками і зборами (ч. 3 ст. 1 Митного кодексу) :

- код документу - код резервної позиції "8036";

- відомості про документ - умовний цифровий код, який відповідає товару, який декларується; через кому - номер Закону про ратифікацію міжнародної угоди;

- дата документу - дата Закону про ратифікацію міжнародної угоди.

Якщо товар не є об'єктом оподаткування додатковим імпортним збором, інформація про його нарахування у графі 47 митній декларації за кодом видів надходжень "022" або "122" не приводиться.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини