Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У ГФС просять створити довідник ставок по податку на нерухомість

26 лютого 2015, 09:00
780
0
Реклама

Асоціація "Український Кредитно-банківський Союз" звернулася до Державної фіскальної служби з ініціативою створення Довідника ставок і пільг по податку на нерухомість і його публікації на офіційному сайті відомства. Це створить зручні умови для своєчасного і якісного звіту бізнесом і істотно понизить витрати на адміністрування податку, вважають в УКБС.

Нагадаємо, згідно п.п. 266.5.1. ст. 266 НКУ ставки податку для об'єктів житлової і нежитлової нерухомості, що знаходяться у власності фізичних і юридичних осіб, встановлюються по рішенню сільської, селищної або міської ради залежно від місця розташування (зональності) і типів таких об'єктів нерухомості.

Для підприємств, що мають розгалужену мережу відділень і велику кількість об'єктів нерухомостізокрема, системних банків, складання декларації по податку на нерухомість перетвориться на складну і копітку процедуру. Тобто, юридична особа вимушена буде щорічно самостійно з'ясовувати відомості відносно рішень про встановлені ставки і пільги по кожній адміністративній одиниці по місцю розміщення об'єкту нерухомості.

В той же час, органи місцевого самоврядування повинні надавати відповідному контролюючому органу по місцезнаходженню об'єкту нерухомості дані про встановлені ставки і надані пільги по податку на нерухоме майно (згідно ст. 266.4.2. НКУ.

Зважаючи на той факт, що податківці матимуть повні дані для стягування цього податку, УКБС запропонував створити вказаний Довідник і публікувати його на офіційному сайті.

Джерело: УКБС

13 березня в Києві відбудеться Практикум на тему "Юридичні аспекти управління комерційною нерухомістю. Особливості врегулювання проблемних стосунків між сторонами договору оренди"

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини