Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Вводиться додатковий збір на імпорт

25 лютого 2015, 16:53
3292
1
Реклама

Сьогодні, 25 лютого, набув чинності і Закон № 73 - VIII про заходи по стабілізації платіжного балансу Українищо припускає введення до кінця 2015 року додаткових 5-10% збору на увесь імпортокрім критичного, у зв'язку з різким погіршенням платіжного балансу.

Згідно із Законом, передбачається тимчасове введення строком на 12 місяців, починаючи з 1 січня 2015 року, додаткового імпортного збору як особливого виду мита в розумінні Митного кодексу.

Додатковий імпортний збір
стягуватимуть з товарів, які ввозяться на митну територію України в митному режимі імпорту (тобто, для вільного звернення на митній території України), незалежно від країни їх походження, по ставках:

- 10 %
  для товарів, що класифікуються в товарних групах 1-24 згідно УКТЗЕД;

- 5 % 
для товарів, що класифікуються в 25-97 товарних групах згідно УКТЗЕД;

- 10 %
 для товарів, що підлягають оподаткуванню ввізним митом згідно із статтею 374 Митного кодексу України (товари, що пересилаються громадянами на територію України і що підлягають оподаткуванню).

Збір не стягуватиметься при ввезенні життєво необхідних товаріва саме: природний газ, вугілля енергетичне, паливо для АЕС, нафта, нафтопродукти, банкноти і банківські метали, гуманітарна допомога, товари, які звільняються від сплати ввізного мита відповідно до міждержавних домовленостей, окрім вільної торгівлі.

Також збір не поширюється на медичні вироби, ліки для онкохворих і медикаменти для гемодіалізу - це передбачено постановою Кабміну від 16.02.2015 № 63.

Набуття чинності Закону пов'язане з публікацією розпорядження Кабміну від 16 лютого № 119-р про завершення консультацій з міжнародними фінансовими організаціями відносно введення тимчасових заходів по стабілізації платіжного балансу країни.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини