Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Платник податків має право отримувати в ГФС інформацію про свій електронний рахунок

25 лютого 2015, 14:47
1402
2
Автор:
Реклама

ГФС роз'яснила платникам податків деякі нюанси отримання інформації про стан електронного рахунку в системі електронного адміністрування ПДВ.

Нагадаємо, електронний рахунок - це рахунок, відкритий платникові податків в Казначействі. На такий рахунок платником перераховуються засоби з власного поточного рахунку в сумах, необхідних для збільшення розміру суми, на яку платник податку має право зареєструвати податкові накладні або розрахунки коригування в ЕРНН, а також в сумах, недостатніх для сплати до бюджету погоджених податкових зобов'язань по цьому податку. Це визначено п. 2 Порядку електронного адміністрування ПДВ (Порядок № 569).

При цьому п. 13 Близько № 569 передбачено, що платник податків має право отримувати в ГФС інформацію про стан свого електронного рахункуа також про суму податку, на яку він має право зареєструвати податкові накладні і розрахунки коригування в Реєстрі.

Інформація про рух засобів на електронних рахунках платникам податку надається ГФС по відповідному запиту платника на безвідплатній основі без обмеження кількості запитів і часу.

Джерело: ГФС

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини