Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

В прошлом году не было отменено ни одно решение МКАС при ТПП Украины

19 лютого 2015, 12:27
610
0
Реклама

Незважаючи на події, пов'язані з анексією Криму і проведенням АТО на Донбасі, Міжнародний комерційний арбітражний суд і Морська арбітражна комісія при ТВП України минулого року виконували своє головне завдання по оперативному і беспристрастному розгляду зовнішньоекономічних суперечок - повідомляє прес-служба ТППУ.

Як відмітив голова МКАС і МАК Микола Селивонкількість позовів, прийнятих до виробництва в МКАС, в 2014 році в порівнянні з 2013 роком виросло більш ніж 35% і досягла 696. Минулого року за результатами арбітражного розгляду винесено 356 ухвал. Причому жодне рішення МКАС і МАК не було скасоване.

Крім того, з метою зменшення фінансових витрат бізнесу при зверненні в МКАС і МАК, з квітня 2014 року був істотно зменшений арбітражний збір, що сплачується позивачем при розмірі позову $ 2 млн. і вище.

На 2015 рік керівництвом МКАС і МАК запланована низка заходів по підвищенню конкурентоспроможності українських арбітражних інститутів і створення комфортніших умов для учасників арбітражного процесу і їх представників. Зокрема, схвалений план технічного переоснащення арбітражу, який передбачає ведення аудіозапису і протоколів усних слухань справ, устаткування залу засідань для ведення відеоконференцій, створення бібліотеки МКАС при ТВП України, здатної акумулювати більшість розробок по міжнародному інвестиційному і комерційному арбітражу зі всього світу.

Прес-служба ТППУ

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини