Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Рішення СНБО : зміни до Закону про воєнний стан, цивільна оборона, миротворці ООН

19 лютого 2015, 09:09
2487
0
Реклама

Рада національної безпеки і оборони України прийняла рішення про зверненні в ООН з проханням направити в Україну миротворчу місіюяка діятиме відповідно до мандату Ради Безпеки ООН. Петро Порошенко повідомив, що під час переговорів в Мінську заздалегідь обговорював це питання, припускаючи, що Мінські домовленості можуть не виконуватися. Миротворчий контингент повинен стояти як уздовж лінії зіткнення, так і уздовж неконтрольованої ділянки російсько-української межі. За словами Секретаря Ради Олександра Турчинова, це дозволить "фіксувати і локалізувати порушення і забезпечить реальні кроки припинення агресії".

Також СНБО схвалив проект змін до Закону про правовий режим воєнного станурозроблений за дорученням Президента. Зміни враховують досвід і особливості гібридної війни. Законопроект буде переданий на розгляд у Верховну Раду.

Крім того, Рада прийняла рішення про створення військового кабінету при СНБОдо складу якого увійдуть керівники країни і силових блоків органів влади.

Розглянуті комплексні заходи по посиленню безпеки - Кабміну і СБУ доручено розробити нове положення про єдину державну систему попередження, реагування і припинення терористичних актів і мінімізації їх наслідків.

СНБО також затвердив комплекс заходів по побудові в країні єдиної системи цивільної оборони. Ця система передбачає три рівні загрози, яка позначатиметься відповідними кольорами : синій - підвищений, помаранчевий - високий, червоний - критичний. "Наші громадяни повинні знати, які заходи вживаються, і що вони повинні робити у разі небезпеки", - відмітив Олександр Турчинов. Буде разработн план навчання основам цивільної оборони у вищих і середніх учбових закладах, на робочих місцях.

Затверджений Радою і план проведення багатонаціональних навчань за участю ВСУ на території України і їх участі в навчаннях за межами країни в 2015 році, а також про допуск підрозділів збройних сил інших держав на територію України для участі в навчаннях.

Окрім цього, затверджені заходи по створенню належної матеріально-технічної бази для лікування, реабілітації і оздоровлення військовослужбовців. Йдеться про передачу в тимчасове користування Міноборони і силових відомств лікувальних можливостей профспілок, інших лікувальних і оздоровчих установ.


Джерела: прес-служба Президента, СНБО

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини