Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Сприяння розвитку юробразования в Україні - пріоритетний напрям корпоративної соціальної відповідальності

18 лютого 2015, 15:00
850
0
Реклама

З метою сприяння розвитку юридичної освіти в Україні, команда ЮФ Marchenko Danevych п'ятий рік підряд організовує національні раунди Судових дебатів по міжнародному публічному праву ім. Ф. Джессапа (Philip C. Jessup International Law Moot Court Competition) - найпрестижнішого змагання у світі серед студентів-юристів. Конкурс є найбільшим у світі змаганням по міжнародному публічному праву, в якому щорічно беруть участь понад 500 команд з 80 країн світу.

Метою конкурсу є забезпечення розуміння і застосування студентами норм міжнародного права, повага до мирного врегулювання суперечок і верховенства права, поглиблення обміну досвідом між правовими школами світу, а також привертання уваги студентів до гострих правових проблем сучасності.

Участь в конкурсі надає українським студентам юридичних спеціальностей прекрасну можливість отримати знання у сфері міжнародного публічного права. Змагання складається з двох етапів - підготовки командами письмового завдання (меморандуму), а також усних раундів (дебатів), імітуючи процедуру Міжнародного Суду Організації Об'єднаних Націй. Беручи участь в конкурсі, студенти розвивають аналітичні і письмові навички, опановують ораторську майстерність і навички публічних виступів перед великою аудиторією, а також удосконалюють знання англійської мови, на якому проходить конкурс.

Традиційно українські раунди проводяться в лютому, в залах судових засідань Вищого господарського суду України (м. Київ). Команда-фіналіст дістає можливість представляти Україну на міжнародних раундах, щорічно організовуваних навесні у Вашингтоні.

Кожен студент вищого учбового закладу України має можливість взяти участь в змаганні, сформувавши команду чисельністю від двох до п'яти учасників. З метою надання рівних можливостей студентам з усієї України, ЮФ Marchenko Danevych забезпечує фінансову підтримку командам з регіонів, а також компенсує усі витрати, пов'язані з участю в конкурсі. Як Національний Адміністратор, фірма забезпечує команди професійними тренерами, організовує спеціальні тренінги і семінари для підготовки до змагань. Українські студенти отримують в подарунок авторитетні монографії і підручники по міжнародному праву, практичні посібники з юридичного листа і судового ораторського мистецтва.

До суддівства конкурсу щорічно запрошуються провідні практикуючі юристи з України і країн зарубіжжя. Так, з 2011 по 2015 рр., суддями конкурсу сталі більше 50 юристів з різних куточків світу, включаючи Україну, Росію, Польщу, Бразилію, Канаду, Грузію і США. Окрім представників успішних юридичних бізнесів, до суддівства конкурсу також притягуються фахівці з міжнародних організацій (зокрема, ОБСЄ) і посольств.

Участь в змаганні дає можливість студентам юридичної спеціалізації продемонструвати глибину своїх знань і є запорукою старту успішної кар'єри в майбутньому. Учасники, що блискуче зарекомендували себе під час змагань, отримують пропозиції про працевлаштування або стажується в кращих юридичних фірмах країни. Так, наприклад, семеро учасників конкурсу минулих років було запрошено пройти програму двомісячного стажування в ЮФ Marchenko Danevych. На сьогодні більшість фіналістів конкурсу працюють в провідних фірмах України (Erst&Young, Baker&McKenzie, KPMG, Asters та ін.). Завдяки навичкам, освоєним під час участі в конкурсі ім. Ф. Джессапа, декілька студентів отримали стипендії для навчання в провідних університетах світу, зокрема, в Лейденському, Ягеллонском і Кембріджському.

На сьогодні "українське співтовариство Jessup" (ті, хто мав честь приєднатися до змагань в ролі учасників, організаторів, тренерів або суддів), налічує сотні членів, серед яких адвокати, партнери і юристи провідних українських фірм, а також викладачі права кращих Внз нашої країни. Такий склад команди Jessup дає підстави ЮФ Marchenko Danevych гордитися своїм статусом Національного Адміністратора змагання і щорічно продовжувати ініціативу по сприянню розвитку талановитої української молоді.

Наталя Кадивши,

Директор ЮФ Marchenko Danevych,

куратор змагання Jessup - 2015

Цього року сайт ЮРЛИГА виступить ексклюзивним медіа-партнером Національних раундів Судових дебатів по міжнародному публічному праву ім. Ф. Джессапа

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини