Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Заборонено перевіряти знання дітей при прийомі в перший клас

18 лютого 2015, 10:21
6424
2
Реклама

Міністерство освіти в листі від 14 лютого 2015 року № 1/9-71 надало роз'яснення відносно прийому дітей в перший клас.

Відзначається, що не допускається проведення тестувань, вступних випробувань, співбесідінших заходів, що мають на меті встановлення відповідності рівня підготовки дитини до школи. Адже згідно ст.18 Закону "Про загальну середню освіту" зарахування дітей в перший клас початкової школи загальноосвітніх учбових закладів державної і комунальної форми власності (у тому числі ліцеїв, гімназій, колегіумів, колежей, що містять у своїй структурі школу I міри) здійснюється на бесконкурсной основі.

На конкурсній основі (співбесіда) організовується прийом в перший клас виключно у спеціалізованих школах (школах-інтернатах)згідно Інструкції про порядок конкурсного прийому дітей. Під час проведення співбесіди забороняється перевірка знань по математиці, умінь по читанню і листу, іноземній мові. Співбесіда може мати на меті виключно посвідчення достатності рівня загального розвитку дитини, його функціональній готовності до систематичного навчання і здатності до вивчення дисциплін відповідно до спеціалізації закладу (наприклад, фонемний слух). Результати співбесіди оголошуються не пізніше 5 днів після його проведення.

Діти зараховуються у учбовий заклад за наказом директора до початку навчального року.

Дітям, що поступають в перший клас школи І - ІІІ міри, обслуговуючого мікрорайонде живе дитина, не може бути відмовлено в зарахуванні.

У випадках, коли кількість заяв про вступ дитини в перший клас загальноосвітнього учбового закладу не за місцем проживання перевищує кількість вільних місць, перевага віддається тим, чия заява була зареєстрована раніше.

Для прийому в перший клас батьки або особи, їх замінюючі, надають наступні документи:

- заява на ім'я директора школи;

- копія свідоцтва про народження дитини;

- медична карта встановленого зразка.

Інших документів для зарахування дитини в 1-й клас не передбачено. Також не можуть зажадатися зведення про місце роботи, посаду батьків і тому подібне

Питання про відвідування учбового закладу дітьми, батьки яких відмовляються від щепленьвирішується лікарсько-консультативною комісією. Про це детальніше читайте: Дітей без щеплень можуть зараховувати в школу.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини