Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Порошенко визначив терміни заклику і звільнення в запас

17 лютого 2015, 16:37
2548
8
Реклама

Президент України Петро Порошенко 17 лютого підписав Указ № 88/2015 "Про терміни проведення чергових закликів, чергові заклики громадян України на термінову військову службу і звільнення в запас військовослужбовців в 2015 році".

Згідно з документом, в 2015 році чергові заклики громадян України на термінову військову службу відбудуться в квітні - травні і в жовтні - листопаді.

На термінову військову службу призвуть придатних за станом здоров'я до військової служби в мирний час громадян України чоловічої статі, якою до дня відправлення у військові частини виконався 20 роківі старших осіб, які не досягли 27-річного віку, і що не мають права на звільнення або відстрочення від заклику на термінову військову службу.

Кабміну доручено визначити чисельність громадян, які підлягають заклику на термінову військову службу, а також об'єми витрат для проведення чергових закликів в 2015 році.

Також Указ передбачає у квітні - травні 2015 року звільнення в запас зі Збройних Сил України, інших військових формувань, Держспецслужби транспорту військовослужбовців, які вислужили встановлені терміни термінової військової служби.

Нагадаємо, що Указом Президента від 14.01.2015 № 15/2015 у Україні оголошена мобілізація.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини