Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Президент встановив контроль за діяльністю армії

16 лютого 2015, 10:15
673
1
Реклама

Президент Петро Порошенко 14 лютого підписав Указ № 84/2015, яким затверджено Положення про здійснення контролю Президента України за діяльністю Збройних Сил України і інших військових формувань.

Контролюватися буде діяльність ВСУ, Нацгвардії, Держприкордонслужби, Госспецтранспорта, держспецзв'язки, Управління держохорони.

Основними формами такого контролю є:
- інспекція - усебічне вивчення стану об'єкту контролю, його структурних підрозділів;
- перевірка - вивчення окремих питань діяльності об'єкту контролю, його структурних підрозділів.

Мета контролю - визначення здатності об'єкту контролю, його структурних підрозділів виконувати завдання за призначенням і відповідності їх діяльності Конституції і іншому законодавству.

Здійснення контролю організовується Інспекцією з питань контролю за діяльністю військових формувань Головного департаменту з питань національної безпеки і оборони Адміністрації Президента України.

Інспекція вивчатиме стан бойової і мобілізаційної готовності, забезпеченості військових формувань матеріально-технічними засобами, стан медичного забезпечення, реалізації військової кадрової політики і тому подібне

За результатами інспекції (перевірки) готуються укладення для доповіді Президентові України. Контрольна перевірка виконання плану усунення недоліків здійснюється за дорученням Президента.

Працівники Інспекції несуть персональну відповідальність за об'єктивний характер заходів контролю і достовірність наданої інформації, а також за забезпечення захисту отриманої за результатами контролю інформації, що містить державну таємницю.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини