Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Переселенцям дозволили оформляти спадок по місцю перебування

12 лютого 2015, 13:42
1358
0
Реклама

Верховною Радою 12 лютого ухвалений Закон про внесення змін до Цивільний кодекс відносно місця відкриття спадку (урядовий законопроект № 1534).

Встановлено, що у визначених законом випадках місцем відкриття спадку є місце подачі першої заявияке свідчить про волевиявлення відносно спадкового майна, спадкоємців, виконавців заповіту, осіб, зацікавлених в охороні цього майна, або вимог кредиторів (замість відкриття спадку по останньому місцю проживання спадкодавця, як це передбачено діючою редакцією статті 1221 ГК).

Ця норма торкається громадян, які проживають в Криму і зоні АТО, переселенців.

На підставі такої першої заяви нотаріусом заводиться спадкова справа, яка підлягає державній реєстрації в Спадковому реєстрі в порядку, затвердженому Кабміном.

Окрім цього, орган місцевого самоврядування буде зобов'язаний подати до суду заяву про визнання спадку виморочним по місцезнаходженню нерухомого майна, а за відсутності нерухомого майна - по місцезнаходженню основної частини рухомого майна (замість подачі такої заяви по місцю відкриття спадку, як це передбачено діючою редакцією статті 1277 ГК).

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини