Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Затверджена форма розрахунку сум доходу, нарахованого фізособам, і сум утриманого з них податку

11 лютого 2015, 16:57
1990
0
Автор:
Реклама

Мінфін наказом від 13.01.2015 № 4 ствердив:

- форму податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь фізичних осіб, і сум утриманого з них податку (форма № 1ДФ);

- Порядок заповнення і представлення податковими агентами Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь фізичних осіб, і сум утриманого з них податку.

Податковий розрахунок перший раз подається за I квартал 2015 року. Наказ набуває чинності 1 квітня 2015 року.

Податковий розрахунок складається з 2 розділів:

1. Суми доходу, нарахованого (сплаченого) на користь фізичних осіб, і суми утриманого з них податку;

2. Оподаткування відсотків, виграшів (призів) в лотерею і військовий збір.

Дія Порядку поширюється на податкових агентів, а саме: юрособ (їх філії, відділення, інші відособлені підрозділи), самозанятых осіб, представництва нерезидентів - юрособ, інвесторів (операторів) за угодою про розділ продукції, які незалежно від організаційно-правового статусу і способу обкладення іншими податками і / або форми нарахування (виплати, надання) доходу (у грошовій або негрошовій формі) нараховують (виплачують, надають) прибутки фізособі і / або зобов'язані нараховувати, утримувати і сплачувати податок, передбачений розділом IV Податкового кодексудо бюджету від імені і за рахунок фізособи з прибутків, що виплачуються такій особі, а також військовий збір, передбачений пунктом 16 1 підрозділу 10 розділу XX НК.

Представлення податковими агентами податкового розрахунку за період, в якому проводилися процедури його припинення, здійснюється до завершення таких процедур (державній реєстрації припинення юрособи, державній реєстрації припинення підприємницької діяльності ФОП).

Податковий розрахунок подається окремо за кожен квартал (податковий період) впродовж 40 календарних днів, що йдуть за останнім календарним днем звітного кварталу. Окремий податковий розрахунок за календарний рік не подається.

ЛІГА:ЗАКОН створила Карту законодавчих новацій-2015. Читайте, підписуйтеся на розсилку, будьте в курсі усіх нововведень 2015 року!

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини