Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Набула чинності постанова Кабміну про дерегуляции госпдіяльність

11 лютого 2015, 13:12
3298
2
Автор:
Реклама

Сьогодні, 11 лютого, набуло чинності постанова Кабінету Міністрів від 28 січня 2015 роки № 42 "Про деякі питання дерегуляции господарської діяльності"яким внесені зміни в ряд нормативних актів.

Найбільше доповнень внесено в Порядок проведення держвипробувань, реєстрації і перереєстрації, видання переліків пестицидів і агрохімікатів, дозволених до використання в Україні. Зокрема, в документі відзначається, що реалізація дослідницьких партій вітчизняних препаратів забороняється до їх держреєстрації.

Основою для ухвалення рішення про відмові в реєстрації (перереєстрації) препарату згідно зі змінами також може бути рішення суду, яким встановлено, що виробництво або використання, продаж, будь-які інші дії відносно заявленого на реєстрацію препарату порушують права інтелектуальної власності інших осіб.

Згідно зі змінами, не допускається розширення сфери застосування препаратів з експериментальною реєстрацією. А зміна власника або торгової назви препарату не є основою для продовження його експериментальної реєстрації і постачання на ринок.

Не допускається також зміна реєстрації з експериментальною на постійну у разі непредставлення заявником повного досьє на речовину або листи від власника такого досьє із згодою на використання документації з метою реєстрації. Крім того, не допускається продовження терміну експериментальній реєстрації більш ніж на 1 рік.

Вказується, що якщо власник препарату, який має постійну реєстрацію, хоче зареєструвати препарат додатково під іншими торговими назвамивін повинен надати гарантійний лист про ідентичність складу і якості діючої речовини і заявку на реєстрацію. Такий препарат не вимагає проведення держвипробувань і додаткових експертиз. Посвідчення про держреєстрацію видається після сплати реєстраційного внеску в розмірі, що відповідає внеску за перереєстрацію.

Також Кабмін вніс зміни в Порядок видачі, продовження дії і анулювання дозволу на застосування праці іноземців і осіб без громадянства. Зокрема, визначено, що плата за видачу дозволу на застосування праці іноземців і осіб без громадянства не стягується для: облич, відносно яких прийнято рішення про оформлення документів для вирішення питання відносно надання статусу біженця або особи, що потребує додаткового захисту; осіб, що подали документи, для продовження дії дозволу.

У оновленому Порядку розширений перелік випадків, згідно з якими застосування праці іноземців і осіб без громадянства є доцільним і досить обгрунтованим.

Внесені зміни і в постанова Кабміну про деякі питання реалізації Закону "Про карантин рослин". Передбачено, що укладення фітосанітарної експертизи надається за результатами аналізу про наявність шкідливих організмів впродовж 24 годин з моменту подачі зразка об'єкту регулювання на аналіз.

Крім того, постановою № 42 виключені деякі норми Порядку надання спецдозволів на користування надрами.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини