Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ВР схвалила зміни відносно продукції оборонного призначення

10 лютого 2015, 11:36
755
0
Реклама

Верховною Радою 10 лютого ухвалений Закон про внесення змін до пункту 2 Закону про внесення змін до Податкового кодексу відносно звільнення від оподаткування продукції оборонного призначення (законопроект № 1817).

Встановлено, що Закон не поширюється на продукцію оборонного призначення, яка :

- має походження з країни, визнаної державою-окупантом згідно із законом України і визнаною державою-агресором по відношенню до України відповідно до норм міжнародного права;

- ввозиться з території такого держави-окупанта/агресора під будь-яким митним режимом.

Крім того за основу ухвалений законопроект № 1695 про внесення змін до ст. 287 Митного кодексу відносно створення сприятливих умов для забезпечення виконання контрактів державного оборонного замовлення.

Законопроектом пропонується звільнити від сплати ввізного мита при ввезенні на митну територію України в митному режимі імпорту складових (матеріалів, вузлів, агрегатів, устаткування і комплектуючих виробів), призначених для використання при виробництві продукції оборонного призначення, що підтверджується державним контрактом на виконання державного оборонного замовлення або договором на постачання продукції оборонного призначення, якщо кінцевим споживачем такої продукції є державний замовник.

Згідно з проектом, вказане звільнення від сплати ввізного мита не поширюватиметься на аналогічні товари, які матимуть походження з країни, визнаної державою-окупантом/агресором, або що ввозяться з території такої держави.

Передбачається, що порядок ввезення і підтвердження цільового використання таких товарів визначить Кабмін.

Також за основу ВР ухвалила законопроект № 1694 про внесення змін до ст. 197 Податкового кодексу по створенню сприятливих умов для забезпечення виконання державних контрактів по оборонному замовленню і договорів на постачання продукції оборонного призначення.

Законопроектом пропонується звільнити від сплати ПДВ операції по ввезенню на митну територію України в митному режимі імпорту і по постачанню на митній території України матеріалів, вузлів, агрегатів, устаткування і комплектуючих виробів, призначені для використання при виробництві продукції оборонного призначення, за умови, якщо такі товари використовуються на виконання умов державного контракту з оборонного замовлення або договору на постачання продукції оборонного призначення, якщо кінцевим споживачем такої продукції є державний замовник.

Пропонується також визначити перелік товарів, які призначені для використання при виробництві продукції оборонного призначення, по чітко певних кодах згідно з Українською класифікацією товарів зовнішньоекономічної діяльності.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини