Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Готуються зміни до Держбюджету-2015

9 лютого 2015, 15:45
1244
1
Реклама

Кабінет Міністрів внесе проект Закону про зміни в Державний бюджет і пакет пов'язаних з ним законопроектів до 15 лютого.

Відповідно, у останній тиждень лютого для розгляду цих законопроектів Кабмін пропонує провести позачергове засідання Верховної Ради (за планом пленарні засідання парламенту відбудуться 10 - 13 лютого, а потім вже 3 - 6 березня).

У свою чергу, голова ВР Володимир Гройсман повідомивщо законопроект про внесення змін до Держбюджету-2015 буде розглянутий після завершення переговорів з місією МВФ.

Спікер не виключив, що уряд також внесе ряд законопроектів, які у тому числі спрямовані на виконання оновленого бюджету. Увесь пакет законодавчих актів розглядатиметься у фракціях і комітетах, щоб на голосування в сесійний зал були винесені погоджені ухвали.

Нагадаємо, що згідно Завершальним положенням Закону про Держбюджет Кабінет Міністрів до 15 лютого 2015 року повинен внести на розгляд Верховної Ради пропозиції змін до Держбюджету-2015 за результатами впровадження змін в законодавство, на основі яких сформований Держбюджет, і переговорів з міжнародними фінансовими організаціями.

У проекті змін повинно бути передбаченозокрема:
- субвенція з Держбюджету міському бюджету міста Києва в об'ємі 1,9 млрд. грн. на виконання зобов'язань по досконалих запозиченнями;
- збільшення витрат на дитячу онкологію і гемодіаліз;
- витрати на придбання цифрових маммографов і ультразвукових діагностичних приладів вітчизняного виробництва;
- подальша реалізація галузевих реформ, у тому числі шляхом оптимізації витрат і надання кредитів бюджету.

До внесення змін не повинен здійснюватися розподіл державних капітальних витрат і засобів державного фонду регіонального розвитку.

Таким чином, зміни до Держбюджету будуть прийняті або на позачерговому засіданні ВР у кінці лютого, або вже у березні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини