Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

З 10 лютого вводиться пограничний режим в зоні АТО

9 лютого 2015, 14:43
3022
5
Реклама

Деякі питання підвищення рівня національної безпеки вирішив Кабмін постановою від 30 січня 2015 року № 38.

Згідно з документом, з 10 лютого 2015 року вводить пограничний режим на території:

- міста Донецька, міст Авдеевки, Артемівська, Угледара, Горловки, Дзержинська, Дебальцево, Докучаевска, Селидово Донецької області, Артемівського, Волновахского, Володарского, Константиновского, Червоноармійського, Марьинского, Ясиноватского районів Донецькій області;

- Лутугинского, Новоайдарского, Перевальского, Попаснянского, Славяносербского, Старобельского районів Луганській області;

- Богодуховского району Харківській області;

- Новотроицкого, Чаплынского районів Херсонській області.

На період проведення антитерористичної операції на вказані території поширюється дія частини третьої статті 22 Закони про державний кордон України. У цій нормі говориться про контрольованих пограничних районахякі охороняються Держприкордонслужбою.

Згідно Положенню про пограничний режиму пограничній смузі і контрольованому пограничному районі встановлюється система режимних заходівякі регламентують правила в'їзду, тимчасового перебування, проживання, пересування громадян України і інших осіб. У необхідних випадках Державна погранична служба України може вводити додаткові тимчасові режимні обмеження на в'їзд і здійснення робіт в пограничній смузі.

У постанові говориться, що воно прийняте з метою підвищення рівня національної безпеки України, забезпечення безпеки громадян, захисту їх прав і свобод, законних інтересів і виходячи з принципів непорушності державного кордону, територіальної цілісності, політичної і економічної незалежності і суверенітету України.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини