Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

При виході на пенсію деякі працівники можуть отримати грошову допомогу

6 лютого 2015, 17:05
7844
1
Автор:
Реклама

У листі від 23 січня 2015 року № 13923/Т-102 Пенсійний фонд роз'яснив деякі питання виплати грошової допомоги пенсіонерам, які працювали в державних і комунальних закладах і установах.

Згідно з пунктом 7-1 Завершальних положень Закону про пенсійне страхуванняособам, які на день досягнення пенсійного віку працювали в закладах і установах державної або комунальної форми власності на посадах, робота на яких надає право на призначення пенсії за вислугу роківі мають страховий стаж (для чоловіків - 35 років, для жінок - 30 років) на таких посадах, а також якщо вони до цього не отримували будь-яку пенсію, при призначенні пенсії за віком виплачується грошова допомога, що не підлягає оподаткуванню, у розмірі їх 10 місячних пенсій за станом на день її призначення.

Відповідно до п. 2 Порядку числення страхового стажу у стаж, що визначає право на виплату грошової допомоги, зараховуються періоди роботи в державних і комунальних закладах на посадах, передбачених, зокрема, Переліком закладів і установ освіти, охорони здоров'я і соцзахисту і посад, робота на яких надає право на пенсію за вислугу років.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини