Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Запропоновано встановити щорічну відпустку тривалістю 28 днів

6 лютого 2015, 13:38
2724
8
Реклама

Статтею 75 КЗоТ встановлено мінімальну тривалість оплачуваної щорічної відпустки - 24 календарні дні в рік. Але депутати А. Шинькович (БПП) і А. Герега (позафракційний) запевняють, що це не відповідає європейським стандартам трудового права.

Внесеним ними законопроектом № 2027 пропонується встановити мінімальну тривалість оплачуваної щорічної відпустки - 28 календарних днів у рік.

Крім того, проектом вирішуються питання неоднозначного застосування статті 3 Закону "Про відпустки". Працедавці, звільняючи працівника останнім днем відпусткидопускають помилки, що призводить до порушень трудових прав. Пропонується внести уточнення: якщо працівник бажає звільнитися за власним бажанням і отримати невикористану відпустку або його частину, датою звільнення є останній день відпустки.

Зміни запропоновані і відносно права на використання відпустки без збереження заробітної плати. Якщо працівник використовує відпустку по одному з підстав - його не можна позбавляти права на відпустку по інших підставах, вважають депутати і пропонують не обмежувати право працівника на отримання двох або декілька відпусток без збереження заробітної плати одночасноа також права на отримання відпустки без збереження заробітної плати по інших підставах впродовж робочого року тривалістю до 2-х місяців.

Пропонується уточнити і норми, регулюючі порядок складання графіків відпусток і підстави надання відпустки працівниками. У разі, якщо наказ (розпорядження) про надання відпустки не виданий, працівник не має права на власний розсуд визначати день початку відпустки.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини