Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як повідомити ГФС про прийом працівника?

4 лютого 2015, 18:00
4091
0
Автор:
Реклама

У листі № 2627/7/99-99-17-03-01-17 ГФС роз'яснила порядок повідомлення про прийом працівника на роботу.

Нагадаємо, що згідно з останніми змінами статті 24 Кодексу законів про працю працівник не може бути допущений до роботи без укладення трудового договору і повідомлення ГФС про прийняття працівника на роботу в порядку, встановленому Кабміном.

Таблиця 5 застосувань 4 до Порядку формування і представлення страхувальниками звіту відносно сум нарахованого єдиного внеску на загальнообов'язкове соцстрахування, призначена для реєстрації осіб в реєстрі застрахованих. Ця таблиця подається страхувальником, якщо впродовж звітного періоду був, зокрема, укладений або розірваний трудовий договір із застрахованою особою.

Оскільки на сьогодні відсутній порядок повідомлення ГФС про прийом працівника на роботу, те заповнення таблиці 5 вважається "повідомленням", яке подається у складі обов'язкової звітності за календарний місяць у територіальні органи фіскальної служби по основному місцю обліку платника з вказівкою трудових стосунків з прийнятими працівниками. При цьому окремо при кожному прийомі працівника на роботу титульний аркуш з таблицею 5 не подається.

Терміни представлення звіту відносно сум нарахованого єдиного внеску - не пізніше 20 лютого.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини