Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Україна створить спільну військову частину з Литвою і Польщею

4 лютого 2015, 11:12
467
0
Реклама

Верховна Рада 4 лютого прийняла Закон про ратифікацію Угоди між урядом Литовської Республіки, урядом Республіки Польща і Кабінетом Міністрів України відносно створення спільної військової частини (законопроект № 0004).

Угода була підписана 19.09.2014 в м. Варшава і припускає створення спільній литовсько-польсько-українській військовій частині бригадного рівня для участі в міжнародних операціяхщо проводяться на підставі мандату Ради Безпеки ООН.

Правову основу для створення вказаного підрозділу створює ряд укладених і ратифікованих міжнародно-правових угод про дружбу і співпрацю, а також про обмін і взаємну охорону секретної інформації.

Відмітимо також, що оподаткування такої спільної ВЧ здійснюватиметься за іншими правилами, ніж ті, які визначені законодавством України. Зокрема, від оподаткування звільняється: командування ВЧ - під час закупівлі і тимчасового ввезення на територію однієї з держав-сторін продукції, призначеної для забезпечення його життєдіяльності; підрозділ ВЧ - під час участі в спільних навчаннях і операціях на території однієї з держав-сторін.

У Україні вже є успішний досвід створення спільних з іншими державами військових частин. Зокрема, шляхом укладення і ратифікації Угоди між Кабміном України і урядами Угорської Республіки, Румунії і Словацької Республіки був створений багатонаціональний інженерний батальйон "Тиса".

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини