Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ЄС допоможе Україні реформувати сектор цивільної безпеки

4 лютого 2015, 11:01
357
1
Реклама

Верховна Рада 4 лютого прийняла Законяким ратифікувала Угода між Україною і Європейським Союзом відносно статусу Консультативної місії Європейського Союзу по реформуванню сектора цивільної безпеки України (законопроект № 0003).

Метою цієї Угоди є створення договірно-правової бази для повноцінної роботи в Україні Консультативній місіїяка фактично почала функціонувати з 1 грудня 2014 року, але необхідно визначити її статус в Україні для придбання нею приміщення, транспортних засобів, найму місцевого персоналу, налагодження зв'язку і тому подібне

КМЕС надасть допомога в реформуванні сектора безпеки і правоохоронних органів України (структури МВС, включно з міліцією і Національною гвардією, Служби безпеки, Держприкордонслужби)проведе моніторинг реалізації рішень і імплементації законодавства у сфері реформування сектора безпеки, поддерит реформи шляхом проведення тренінгів і навчання персоналу причетних органів держвлади.

Як повідомив при виступі в Раді Міністр закордонних справ Павло Климкин, для роботи КМЕС знадобиться 13 млн євро. Ці гроші виділить ЄС, донори, додала Ірина Геращенко.

Очолює КМЕС Кальмана Мижеи.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини