Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ВР удосконалила порядок діяльності Нацгвардії

3 лютого 2015, 11:27
601
0
Реклама

Верховна Рада 3 лютого 269 голосами нардепів ухвалила Закон про внесення змін до Закон про Національну гвардію України відносно удосконалення організації і порядку діяльності (законопроект № 1848).

Змінами фактично поновлюється статус спецвійськ, Національна гвардія зможе стати повноцінний озброєним формуванням.

Уточнюється, що до виконання функцій Нацгвардії можуть притягуватися резервісти Національній гвардії України під час проходження ними зборів.

Вносяться зміни в загальну структуру Нацгвардіїкуди входитимуть також танкові, артилерійські ВЧ, ВЧ протиповітряної оборони, бойового забезпечення (радіаційного, хімічного і біологічного захисту, інженерного забезпечення).

Уточнюється, що загальна штатна чисельність Національної гвардії не перевищує 60 000 людина, у тому числі 52 000 військовослужбовців (раніше було встановлено просто 60 тисяч).

Змінена норма про призначення Командувача Національною гвардією - він буде призначається на посаду і звільнятися з посади Президентом України за уявленням Міністра внутрішніх справ (раніше - Верховною Радою за представленням Президента).

Перший заступник і заступники Командувача призначаються на посаді і звільняються з посад Президентом за уявленням Міністра внутрішніх справ України (було - Президентом).

Також вдосконалені норми відносно застосування вогнепальної зброї, визначений порядок регулювання реалізації функції охорона ядерних установок, ядерних матеріалів, радіоактивних відходів, інших джерел іонізуючого випромінювання держвласності, важливих державних об'єктів і спеціальних вантажів.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини