Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Нацрада реформ погоджувала президентський законопроект про справедливий суд

3 лютого 2015, 10:03
806
0
Реклама

Відбулося засідання Національної ради реформ, яка у результаті запропонувала Верховній Раді при подальшій роботі над законопроектом по судовій реформі прийняти за основу законопроект № 1656 "Про забезпечення права на справедливий суд"розроблений Радим з питань судової реформи при Президентові України внесений Президентом на розгляд парламенту і вже прийнятий в першому читанні.

За підсумками засідання Нацради реформ замголови Адміністрації Президента, Координатор Радого з питань судової реформи Олексій Филатов повідомив, що парламентські фракції коаліції докладуть усі зусилля для того, щоб вже на початку наступного тижня цей законопроект був підготовлений для голосування в другому читанні.

Законопроект спрямований, в першу чергу, на оновлення судової системи, боротьбу з корупцією, очищення суддівського корпусу від непрофесійних, політично ангажованих або корумпованих суддів. Передбачається нова прозора система відбору суддів, удосконалюються правила розвитку суддівської кар'єри, ставлячи її в залежність виключно від професійних досягнень судді, посилюється дисциплінарна відповідальність суддів.

Також передбачається значне посилення ролі Верховного Суду України, який отримає більше повноважень в питанні уніфікації судової практики. Зменшення політичного впливу на суддівський корпус заплановане через прозорі і відкриті процедури формування органів, які відповідають за відбір суддів і питання суддівської кар'єри, - УСЮ і ВККС.

Окрім цього законопроекту, у ВР знаходиться також депутатський законопроект № 1497який також прийнятий в першому читанні.

За інформацією прес-служби Президента

Читайте також репортаж за підсумками обговорення законопроектів суддями, юристами і іншими експертами : Чи хочуть судді вільну?

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини