Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Депутати придумали покарання за агітацію проти мобілізації

3 лютого 2015, 09:00
1281
6
Реклама

Законопроектом № 1886 народні депутати Борис Филатов і Антон Геращенко пропонують доповнити Карний кодекз новою статтею 336-1 "Публічні заклики до ухилення від заклику по мобілізації".

Згідно з проектом, публічні заклики до ухилення від заклику по мобілізації, а також виготовлення, зберігання або поширення матеріалів із закликами до здійснення таких дій караються обмеженням/позбавленням волі на строк до 2 років з конфіскацією і знищенням відповідних матеріалів, а також конфіскацією засобів (знарядь) їх виготовлення і поширення.

Вказані дії, здійснені особою, яка є представником влади, або досконалі повторно, організованою групою, або з використанням ЗМІ - караються обмеженням/позбавленням волі на строк до 4 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 2 років, з конфіскацією і знищенням матеріалів, засобів виготовлення і поширення.

Проект розроблений з метою запобігання масовим публічним закликам до ухилення від мобілізації, у тому числі озвучених в засобах масової інформації, а також для забезпечення належних умов для здійснення заходів по мобілізаційній підготовці і мобілізації.

Відмітимо, що прокуратура вже займається фактами таких публічних закликів - в ЕРДР внесені зведення за ознаками карного правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 114-1 УК (перешкода законної діяльності Збройних Сил).

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини