Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Президентом схвалені закони, спрямовані на поліпшення соцзахисту

31 січня 2015, 09:56
2443
4
Реклама

Президент Петро Порошенко підписав, а в "Голосі України" опубліковано два закони, які спрямовані на поліпшення соціального захисту певних категорій населення :

- Закон № 121 - VІІІ "Про внесення зміни в статтю 25 Закону України "Про відпустки", який регулює питання збереження трудових стосунків і надання відпусток працівникам за місцем роботи на території проведення АТО. Закон дозволяє зберегти робочі місця за такими працівниками, зарахувати період їх відсутності на роботі у зв'язку з проведенням АТО в стаж роботи. Детальніше: Працівникам в зоні АТО дозволили брати відпустку на увесь період операції;

- Закон № 120 - VІІІ "Про внесення деяких змін до деяких законодавчих актів України відносно удосконалення окремих положень соціальної політики". Документ спрямований на поліпшення соціального захисту сімейдо складу яких входять діти-інваліди, зокрема, передбачена щорічна додаткова оплачувана відпустка тривалістю 10 календарних днів. Також продовжена виплата посібника на дитину до досягнення ним 3-річного віку особам, яким призначена допомога при народженні першої дитини до 30 червня 2014 року. Детальніше: Вирішені проблеми дитячого посібника і відпустки для батьків інвалідів.

Ці Закони набудуть чинності 1 лютого, за винятком деяких норм Закону № 120 - VІІІ, які вважаються діючими з 1 січня 2015 року.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини