Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Закон про "будівельну амністію" запрацює навесні

30 січня 2015, 11:00
2847
2
Реклама

Державна архітектурно-будівельна інспекція України розробляє Порядок введення в експлуатацію самовільно побудованих об'єктівякий буде затверджений наказом Минрегиона у рамках так званої "будівельної амністії".

Нагадаємо, 13 січня ВР ухвалила Закон про прийняття в експлуатацію об'єктів будівництва, побудованих без дозволу на виконання будівельних робіт (законопроект № 1059). Президент його ще не підписав.

Орієнтовно з березня 2015 року усі самовільно побудовані індивідуальні (садибні) житлові будинки, садові, дачні будинки, господарські (присадибні) будівлі і споруди, які підпадають під дію амністії, можна буде легалізувати.

Щоб скористатися "будівельною амністією", необхідно зібрати такі документи:

- документ, що підтверджує право власності на земельну ділянку, на якій побудований об'єкт;

- звіт-обстеження технічного стану конструкцій споруди (замовляється громадянином у сертифікованого фахівця);

- технічний паспорт інвентаризації споруди.

Зібравши пакет документів, треба звернутися до місцевого департаменту або управління Госархстройинспекции. По результатах буде зареєстрована декларація про введення об'єкту в експлуатацію. При цьому ніякі штрафи з громадян стягуватися не будуть.

У новому Порядку будуть встановлені запобіжні механізми, які не дозволять недобросовісним забудовникам легалізувати самострои, зведені впродовж останніх років. Адже необхідно буде підтвердити, що об'єкт має вік більш ніж 4 року. Наприклад, таким підтвердженням може бути сплачений рахунок за комунальні послуги.

За інформацією Госархстройинспекции

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини