Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ВР планує призначити членів люстрационной комісії суддів

29 січня 2015, 11:38
599
1
Реклама

Народні депутати зареєстрували проект постанови № 1836 "Про призначення членів Тимчасової спеціальної комісії з перевірки суддів судів загальної юрисдикції".

Проектом передбачено, що фракції Блоку Петра Порошенка, Народного фронту, Самодопомоги, Радикальної партії і Батькивщины призначають по одному представникові до складу Комісії. Імена кандидатів доки не відомі.

Розгляд питання про обрання членів ТСК планується на перших сесійних засіданнях Ради в лютому.

Голова ТСК Володимир Мойсик подякував голів парламентських фракцій коаліції за реагування на його прохання невідкладно ініціювати вирішення питання про призначення представників до складу Комісії.

Нагадаємо, що у складі Комісії залишилося сім чоловік, що заблокувало її роботу, і засідання не проводилися з кінця жовтня.

Джерело: УСЮ

Згідно Закону "Про відновлення довіри до судової влади в Україні" Комісія утворюється у складі 15 членів - по 5 від Пленуму ВСУ, Правительственногоуполномоченного з питань антикорупційної політики і Верховної Ради. Рада призначає в Комісію представників громадськості, які є громадянами України і мають вищу юридичну освіту.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини