Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

На Донбасі введений режим надзвичайної ситуації

26 січня 2015, 15:29
3479
8
Реклама

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк під час виїзного засідання уряду в приміщенні ГосЧС в Києві заявив, що Кабминет Міністрів прийняв рішення про введення режиму надзвичайній ситуації у Луганській і Донецькій областях.

Створена Державна комісія з надзвичайних ситуацій, головою якої є сам А. Яценюк, заступниками - Міністр регіонального розвитку Геннадій Зубко і голова Державної служби по надзвичайних ситуаціях Сергій Бочковский.

Мета ухвалення цих рішень - повна координація діяльності усіх органів влади для забезпечення безпеки і захисту населення.

Згідно Кодексу цивільного захисту, надзвичайна ситуація - обстановка на окремій території або в суб'єктові господарювання на ній або на водному об'єкті, яка характеризується порушенням нормальних умов життєдіяльності населення, викликана катастрофою, аварією, пожежею, стихійним лихом, епідемією, епізоотією, епифитотией, застосуванням засобів поразки або іншим небезпечною подієюяке привело (може привести) до виникнення загрози життя або здоров'я населення, великої кількості загиблих і постраждалих, значних матеріальних збитків, а також до неможливості проживання населення на такій території або об'єкті, ведення на ній господарській діяльності.

Надзвичайні ситуації бувають техногенного, природного, соціального і військового характеру. Також вони класифікуються на державні, регіональні, місцеві і об'єктні.

Крім того, Кабмін прийняв рішення про введення режиму підвищеної готовності на усій території України.

Як мовиться в Положенні про єдину держсистему цивільного захистузалежно від масштабу і особливостей надзвичайної ситуації встановлюється один з наступних режимів функціонування єдиної державної системи цивільного захисту :

- повсякденного функціонування;

- підвищеній готовності;

- надзвичайній ситуації;

- надзвичайного стану.

Основа для тимчасового введення режиму підвищеної готовності на державному рівні - загроза виникнення надзвичайній ситуації державного рівня.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини