Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ВСУ розповів про порядок використання земель лісового фонду

26 січня 2015, 10:55
1363
0
Автор:
Реклама

Верховний Суд України на засіданні Судової палати у цивільних справах 24 грудня 2014 року прийняв постанову у справі № 6-212цс14, предметом якого була суперечка про визнання незаконним і відміні розпорядження, визнанні недійсним державного акту на право власності на земельну ділянку і витребуванні земельної ділянки.

Суд зробив правовий висновок про те, що порядок використання земель лісового фонду визначається законом. Згідно Завершальним положенням ЛК до отримання в установленому порядку державними лісогосподарськими підприємствами держактів на право постійного користування земельними лісовими ділянками, документами, що підтверджують це право на раніше надані землі, є планово-картографічні матеріали лісовпорядження.

Планово-картографічні матеріали лісовпорядження складаються на підставі натурних лісовпорядних робіт і камерального дешифрування аерофотознімків, містять детальну характеристику лісу. Перелік планово-картографічних матеріалів, методи їх створення, масштаби, вимоги до змісту і оформлення, якості виготовлення і так далі регламентується галузевими нормативними документами. Зокрема, за змістом пункту 1.1 Інструкцій про порядок створення і розмноження лісових карт, затвердженою Державним комітетом СРСР з лісового господарства 11 грудня 1986 року, планшети лісовпорядні відносяться до планово-картографічних матеріалів лісовпорядження. Частина друга вказаній Інструкції присвячена процедурі їх виготовлення.

Отже, правовий режим земель лісового фонду повинен визначатися з урахуванням положень пункту 5 розділу VIII "Завершальні положення" ЛК.

За інформацією прес-служби ВСУ

Нагадаємо, при розгляді справи № 6-99цс14 ВСУ вказавщо землі лісового фонду, продані неуповноваженою радою, відбираються у добросовісного набувача

Усі рішення судів Ви можете легко знайти в Системі аналізу судових рішень VERDICTUMствореною для аналітичної роботи з багатомільйонним масивом судових рішень. Якщо Ви ще не користуєтеся системою, замовте тестовий доступ чи придбайте VERDICTUM.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини