Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Що зробить Регуляторна служба для українського бізнесу?

23 січня 2015, 11:50
1266
1
Автор:
Реклама

Стратегія дій Державної регуляторної служби

Щоб допомогти ослабленому бізнесу вилізти з "болота нормативів", що суперечать, Державна регуляторна служба займеться оперативною дерегуляцией в сферах організації бізнесу, спрощення дозвільної системи і ліцензування. Також вноситимуть зміни до нормативних актів по посиленню захисту прав інвесторів, реформувати митні процедури.

У планах у Ксении Ляпиной - повернути контроль фіскальних органів під дію Закону про державний наглядадже лише у такому разі у ГРС з'явиться можливість вирішити окремі податкові проблеми бізнесу.

Крім того, вирішуватимуться питання захисту економічної конкуренції, розвитку і підтримки підприємництва, реформування надання админуслуг, технічного регулювання, забезпечення безпеки харчових продуктів і окремих показників їх якості, спрощення і прискорення процедури приєднання до енергетичних мереж, підвищення ефективності адміністрування податків, розвитку товарного біржового ринку і так далі

Утілювати задумане в життя Служба збирається шляхом створення робочих груп, систематизації законодавства по кожній сфері дерегуляции. Планується проводити відкриті публічні обговорення регулятивних актів. Серед ініціатив ГРС - розробка відповідних дерегулятивних актів відповідальними ЦОИВ.

Скарги і пропозиції підприємців

Свої скарги і пропозиції під час зустрічі міг висловити кожен підприємець, вагомі представники окремих галузей виступили з доповідями. Обговорювалися проблеми у сфері страхування, фінансових установ, будівництва, фармацевтики, торгівлі, IT і ін.

Зокрема, з цікавими пропозиціями виступили представники інформаційного бізнесу. Вони розповіли, що створили систему подачі безкоштовної звітності ЕСВ і ЕН, розробили для підприємця робоче місце в Інтернеті з власною системою розрахунків, а також придумали, як можна вести касовий апарат на мобільному пристрої. Новатори попросили Державну регуляторну службу допомогти в реалізації розробок, а також підтримати навчання підприємців роботі в Інтернеті.

У свою чергу, представники консалтингового бізнесу запропонували Службі допомогу в розробці методології організації робочих груп і механізму збору засобів.

Скаржилися підприємці в основному на беззаконня "папередникив", халатність представників територіальних органів Державної регуляторної служби, блокування рахунків у зв'язку з введенням тимчасової адміністрації і так далі. Деякі проблеми вирішувалися відразу ж на зустрічі - приміром, на прохання підприємців К. Ляпина прийняла рішення створити групи по РРО і по фармацевтиці.

Про що домовилися?

Уважно вислухавши усі доповіді, скарги і пропозиції, К. Ляпина підсумувала результати зустрічі і пообіцяла зробити усе, щоб довести до кінця позицію підприємця, розробити правильну модель розвитку кожної галузі. Державна регуляторна служба повинна стати модератором, який організовує бізнес-дискусію, вважає голова.

К. Ляпина також розповіла, що переглядатиме усі кадри в Службі і планує залишити тільки двох людей в кожному регіональному представництві. При цьому підприємці повинні постійно доносити цим представникам свою активну позицію у вирішенні актуальних питань. Лише тоді, вважає К. Ляпина, регіональні представники теж стануть модераторами, а не самостійними "вирішувачами", як це було раніше. Тільки так можна зробити ефективною роботу відомства : не можна залишати кадри самих на себе, треба, щоб підприємці їм не давали розслабитися. Бізнесу запропонували висунути кандидатури, адже найближчим часом К. Ляпина їздитиме по регіонах і відбиратиме гідних регіональних представників.

Голова Служби дала чітко зрозуміти, що вона готова до активних дій тільки "пліч-о-пліч" з підприємцями. "Давайте ставити завдання і досягати результатів"!- призвала К. Ляпина.


Кристина Головко, ЮРЛИГА

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини