Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У Верховної Ради просять терміново призначити членів Комисии по люстрації суддів

21 січня 2015, 18:00
941
0
Реклама

Голова Тимчасової спеціальної комісії з перевірки суддів судів загальної юрисдикції Володимир Мойсик направив офіційне звернення до глав депутатських фракцій коаліції з проханням невідкладно ініціювати вирішення питання відносно призначення до складу Комісії представників від Верховної Ради - відповідно до вимог Закону "Про відновлення довіри до судової влади в Україні".

Згідно із Законом, Комісія утворюється у складі 15 членів - по 5 від Пленуму ВСУ, Правительственногоуполномоченного з питань антикорупційної політики і Верховної Ради. Рада призначають в Комісію представників громадськості, які є громадянами України і мають вищу юридичну освіту.

Люстрационная комісія була створена у складі 9 членів, 5 від Пленуму і 4 від Т. Чорновол (що є необхідною кількістю для роботи). З моменту створення Комісії в її адресу поступило близько 1500 заяв, по близько 300 з яких призначені відповідні перевірки суддів. Але Верховна Рада свої повноваження по формуванню складу Комісії досі не реалізувала.

Нещодавно із складу Комісії за власним бажанням вийшов Ю. Кармазин Ю. М., а також С. Щотка у зв'язку з призначенням його на посаду члена ВККС. При таких обставинах у складі Комісії залишилося 7 діючих членів, що робить її фактично неправомочною.

Також В. Мойсик нагадав Верховній Раді, що все ще не сформована Вища рада юстиції, у тому числі у зв'язку з непризначенням ВР членів за своєю квотою.

Джерело: УСЮ

Раніше В. Мойсик вже звертався з проханням розблоковувати роботу Комисии до Прем'єр-міністра, Верховної Ради і Верховного Суду.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини