Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Нацбанк розширив заходи дії за порушення банківського законодавства

20 січня 2015, 15:46
1247
0
Автор:
Реклама

Постановою від 17 січня 2015 року № 32 Нацбанк затвердив зміни в Положення про застосування заходів дії за порушення банківського законодавства.

Документ доповнений нормою про те, що Національний банк має право вимагати припинення повноважень члена ради банку у разі встановлення за результатами банківського нагляду або аудиторської перевірки фактів неналежного виконання ним своїх обов'язків.

Також НБУ має право вимагати позачергового скликання засідання ради банку у разі встановлення за результатами банківського нагляду або аудиторської перевірки фактів порушень або недоліків в діяльності банку або в роботі правління банку (голови або членів правління банку). Це вимагає ухвалення рішення в межах повноважень ради банку.

Рішення Нацбанку про пред'явлення вимоги про припинення повноважень члена ради банку або позачергового скликання засідання ради банку приймає Правління НБУ і Комісія Нацбанку.

Встановлено, що Національний банк накладає штрафи також у випадку невиконання вимог куратора банку. Такий штраф накладається на банк, зокрема, за:

- ненадання на письмовий запит куратора банку інформації (документів, пояснень) по проведенню банком операцій;

- несполучення письмово куратора банку про проведення загальних зборів учасників банку, засідання ради (правління), комітетів банку, нарад керівництва, переговорів з інвесторами або про відмову кураторові банку відносно участі.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини