Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Правительство подтвердило, что ставки налога на недвижимость будут устанавливать местные громады

8 січня 2015, 12:32
2760
1
Автор:
Реклама

"Верховною Радою не встановлюються ставки оподаткування нерухомості, а встановлюється виключно верхня межа, за якою може обкладатися нерухомість, - відмітив Денис Фудашкин. - Фактично Верховною Радою передані усі повноваження по встановленню ставок, залежно від типів об'єктів, від зон розташування, від зональності, виключно в повноваження місцевих громад".

Саме місцеві громади приймають рішення: чи потрібний їм податок на нерухомість або ні, яка ставка такого податку застосовуватиметься. Засоби від сплати цього податку залишатимуться в місцевих бюджетах і будуть спрямовані на рішення насущних проблем : ремонт шкіл, будівництво доріг і так далі

Верховна Рада, ухваливши відповідний закон, встановила верхню межу оподаткування - 2 відсотки від мінімальної заробітної плати, або 24 гривни. Тобто місцеві громади можуть встановлювати ставку від нуля до 24 грн. Також законодавець визначив, що не підлягають оподаткуванню квартири до 60 кв. м і удома до 120 кв. м. Тобто обкладатиметься тільки площа, яка перевищує цю межу, приміром, якщо квартира 65 кв.м, то податок сплачуватиметься тільки по 5 кв.м.

До того ж місцеві громади можуть збільшити пільгову не оподатковувану межу для об'єктів. Тобто, приміром, місцева громада на сесії може прийняти рішення про неоподаткування квартир до 70 кв.м. і так далі. Обкладається аналогом загальна площа квартири. Податок сплачується раз на рік.

Джерело: Урядовий портал

Читайте також: Оподаткування нерухомості : нові правила визначені законом

ЛІГА:ЗАКОН створила Карту законодавчих новацій-2015. Читайте, підписуйтеся на розсилку, будьте в курсі усіх нововведень 2015 року!

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини