Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Держслужбовців відправлять до відпустки без збереження зарплати на необмежений термін

6 січня 2015, 15:23
5312
14
Автор:
Реклама

1 січня 2015 року набув чинності Закон № 76 - VIII "Про внесення змін і визнання що втратили силу деяких законодавчих актів України" Завершальними положеннями якого врегульовані питання праці держслужбовців і їх чисельність.

Керівникам органів виконавчої влади і інших державних органів доручено скоротити чисельність співробітників на 20 %тобто, буде звільнений кожен п'ятий держслужбовець. Скорочення не торкнеться органів, що беруть участь в АТО, здійсненні заходів по забезпеченню правопорядку на державному кордоні, відбитті озброєного нападу на об'єкти, що охороняються, військовослужбовцями, звільненні цих об'єктів у разі захоплення або спроби насильницького заволодіння зброєю, військовою технікою.

Також керівникам надано право з метою економії бюджетних коштів без згоди і попередження працівників:

- відправляти у відпустку без збереження зарплати;

- встановлювати режим роботи на умовах неповного робочого часу.

Керівники уповноважені зменшувати або відміняти стимулюючі виплати, надбавки і доплати, переглянути укладені договори на придбання товарів, робіт, послуг.

При здійсненні органами виконавчої влади і іншими державними органами цих заходів не застосовуються:

- положення ст. 26 Закону "Про відпустки" і ст.ст. 32, 56 і 84 Кодекси законів про працю (у частині обмеження терміну відпустки без збереження зарплати, необхідності повідомлення не пізніше чим за 2 місяці і узгодження з працівником встановлення режиму роботи на умовах неповного робочого часу);

- до працівників, що знаходяться у відпустках без збереження зарплати відповідно до Закону № 76 - VIIIобмеження відносно сумісниці і поєднання з іншими видами діяльності, встановлені ст. 7 Закону "Про принципи запобігання і протидії корупції".

Також обмежений максимальний розмір зарплати працівників держорганів, депутатів, членів Кабміну і так далі - на рівні 7 МЗП (1218 грн. у 2015 році). При скороченні чисельності працівників - максимальний розмір обмежений 10 МЗП.

ЛІГА:ЗАКОН створила Карту законодавчих новацій-2015. Читайте, підписуйтеся на розсилку, будьте в курсі усіх нововведень 2015 року!

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини