Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Підприємців не перевірятимуть до липня

6 січня 2015, 13:48
5513
0
Автор:
Реклама

1 січня 2015 року набув чинності Закон № 76 - VIII "Про внесення змін і визнання що втратили силу деяких законодавчих актів України" що встановлює мораторій на перевірки бізнесу впродовж січня-червня 2015 року.

Пуктом 8 Завершальних положень Закону встановлено, що перевірки підприємств, установ і організацій, фізосіб-підприємців контролюючими органами (окрім Державної фіскальної служби і Державної фінансової інспекції) здійснюються впродовж січня - червня 2015 року виключно з дозволу Кабінету Міністрів або по заявці підприємства про його перевірку.

Також відмітимо, що згідно із Законом № 71 - VIII (про податкову реформу) у 2015 і 2016 роках перевірки підприємствустанов і організацій, фізосіб-підприємців з об'ємом доходу до 20 млн. грн. за попередній календарний рік контролюючими органами здійснюються виключно з дозволу Кабміну; по заявці підприємства про його перевірку; за рішенням суду або відповідно до вимог Карного процесуального кодексу. При цьому встановлений ряд випадків, на який не поширюється обмеження в перевірках.

ЛІГА:ЗАКОН створила Карту законодавчих новацій-2015. Читайте, підписуйтеся на розсилку, будьте в курсі усіх нововведень 2015 року!

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини