Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Максимальна зарплата держслужбовців обмежена 12 тис. грн.

6 січня 2015, 13:33
3773
0
Автор:
Реклама

1 січня 2015 року набув чинності Закон № 76 - VIII "Про внесення змін і визнання що втратили силу деяких законодавчих актів України" Завершальними положеннями якого врегульовані питання оплати праці держслужбовців.

У 2015 році максимальний місячний розмір зарплати (грошового забезпечення) народних депутатів, членів Кабінету Міністрів, прокурорів, працівників держорганів (окрім Національного антикорупційного бюро і Національного агентства з питань запобігання корупції) і інших бюджетних установ, працівників Нацбанку, суддівської винагороди обмежується 7 розмірами мінімальної заробітної платиа при скороченні чисельності працівників - 10 розмірами МЗП. У максимальному розмірі не враховується виплата посібників з тимчасової непрацездатності, посібники для оздоровлення, матеріальній допомозі для вирішення соціально-побутових питань і оплата часу щорічної відпустки. Нагадаємо, згідно Держбюджету-2015 розмір МЗП на 1 січня складає 1218 грн.

Вказане обмеження не застосовується до максимального розміру місячного грошового забезпечення військовослужбовців, осіб рядового і начальницького складу, працівників, що беруть участь в АТО, здійсненні заходів по забезпеченню правопорядку на державному кордоні, відбитті озброєного нападу на об'єкти, що охороняються, військовослужбовцями, звільненні цих об'єктів у разі захоплення або спроби насильницького заволодіння зброєю, військовою технікою.

Кабміну доручено забезпечити встановлення в 2015 році максимального розміру місячної зарплати працівників суб'єктів господарювання державного сектора економіки не більше 10 розмірів МЗП (окрім суб'єктів господарювання державного сектора економіки, що мають стратегічне значення для економіки і безпеки держави, перелік яких затверджується Кабміном).

ЛІГА:ЗАКОН створила Карту законодавчих новацій-2015. Читайте, підписуйтеся на розсилку, будьте в курсі усіх нововведень 2015 року!

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини