Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Нацкомиссия по цінних паперах відновила Порядок проведення перевірок на фондовому ринку

30 грудня 2014, 12:01
510
0
Реклама

НКЦБФР на своєму черговому засіданні, яке відбулося 23 грудня 2014 року, схвалила проекти рішень "Про затвердження Порядку проведення перевірок діяльності емітентів цінних паперів" і "Про внесення змін до Порядку проведення перевірок дотримання вимог законодавства про цінні папери стосовно професійної діяльності на фондовому ринку і діяльності саморегулируемых організацій професійних учасників фондового ринку".

Олег Мисюрадиректор Департаменту контрольно-правової роботи Комісії, розповів: "Відмічу, що, в першу чергу, документи розроблені з метою приведення порядку проведення перевірок у відповідність з вимогами Закону України "Про основні принципи державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності". Так, проектами регуляторних актів актуалізовано, зокрема, механізм, терміни, документи і основи для проведення позапланових і планових перевірок, а також права і обов'язку робочої групи, суб'єкта перевірки і його посадових облич".

Відмітимо, що ключові зміни сталися з нормами, які встановлюють терміни проведення планових перевірок, зокрема, пропонується встановити 15 робочих днів, тоді як в попередній діючій редакції було 30 робочих днів. Також змінений перелік підстав для проведення Комісією позапланових перевірок на ринку цінних паперів. Крім того, цими проектами рішень унеможливлюється здійснювати регулятором безвиїзні перевірки, а також вилучати документи при проведенні перевірок.

Джерело: прес-служба НКЦБФР

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини