Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Венеціанська комісія переробила укладення відносно Закону про люстрацію

16 грудня 2014, 14:30
1129
4
Реклама

Венеціанська комісія переробила своє укладення відносне Закону України "Про очищення влади"зняла усі скандальні зауваження, і вирішила, що працюватиме з українською стороною. Про це розповіла директор Департаменту з питань люстрації Міністерства юстиції України Тетяна Козаченко на брифінгу 16 грудня.

Т. Козаченко повідомила, що деякі особи з метою дискредитації Закону про люстрацію подали у Венеціанську комісію на експертизу текст, який ще не набув чинності, з неофіційним перекладом. "Ці особи зробили усе, щоб український уряд і Міністерство юстиції не мали можливості отримати попереднє укладення", - підкреслила директор департаменту. За її словами, українська сторона все ж отримала необхідні матеріали і практично за три дні до засідання Венеціанської комісії підготувала об'єктивні заперечення на попереднє укладення.

Радник Міністра юстиції України Ігор Алексеев розповів, що представники Венеціанської комісії сформували принципові позиції:

- українська держава може здійснювати процедуру люстрації відповідно до Закону про очищення влади;

- основою для люстрації може бути перебування певної особи на керівних посадах в період режиму Януковича.

Українській стороні відведено три місяці для доопрацювання Закону про люстрацію, щоб надалі у Венеціанської комісії не виникало ніяких обмовок відносно цього питання.

"За результатами зустрічі можна однозначно заявити: люстрації бути згідно з ухваленим Законом. Звичайно, деякі процедурні моменти треба допрацювати, але принципові позиції, в першу чергу, відносно підстав люстрації, у європейських інституцій заперечень не викликають", - додав Ігор Алексеев.

Джерело: Урядовий портал

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини