Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Конгрес США схвалив законопроект про підтримку України

15 грудня 2014, 10:45
721
8
Реклама

МЗС України заявило, що в Україні вітають твердження Конгресом США Закону "Підтримка української свободи", який створює необхідну законодавчу базу для розширення допомоги Україні і введенні додаткових санкцій проти РФ.

Законом, зокрема, передбачається можливість надання Україні військової техніки і послуг, в т.ч. протитанкового озброєння, радарних систем для боротьби з артилерією, тактичних розвідувальних БПЛА, захищених засобів зв'язку, а також посібників з навчання українських військових.

Впродовж 60 днів після вступу в дію Закону Президент США повинен представити в Конгрес перелік необхідного військового майна і послуг, а також розрахунки відносно термінів проведення відповідних робіт. З цією метою Державному департаменту виділяється 350 млн. дол. США, які будуть доступні для використання до кінця 2017 р. (в т.ч. 100 млн. дол. США - в 2015 фінансовому році, а також по 125 млн. дол. США в 2016 і 2017 рр.).

У бюджеті США також закладаються засоби для надання Україні технічної допомоги у сфері зміцнення енергетичної безпеки і розвитку громадянського суспільства. Для зменшення залежності України від експорту енергоносіїв США допомагатимуть уряду України в розробці середньо - і довгострокових планів по підвищенню енергоефективності і виробництва енергії. З цією метою на 2016-2018 фин. рр. передбачені витрати у розмірі 50 млн. дол. США.

На розвиток в Україні громадянського суспільства, незалежних ЗМІ і боротьбі з корупцією передбачено виділити 20 млн. дол. США.

Прийняття Конгресом такого Закону - чіткий сигнал підтримки з боку американських законодавців, а також знак солідарності з українським народом в його прагненні самостійно вибирати власне майбутнє, відмічають в МЗС.

Закон набуває чинності після підписання Президентом США, якому він вже відправлений на підпис.

Джерело: Урядовий портал

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини