Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Україна оголошує нову продовольчу політику

10 грудня 2014, 11:09
1200
4
Реклама

"Україна повинна захопити лідерство на світовому продовольчому ринку", - повідомив Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк, представляючи програму діяльності Кабміну на засіданні уряду 9 грудня. І саме для цього уряд оголошує нову продовольчу політику, яка має на меті захоплення зовнішніх ринків і постачання власних продуктів харчування на внутрішній ринок України. Заплановано створення і просування аграрного бренду "Продукт України".

Уряд пропонує окрім експорту аграрної продукції (зокрема, зернових) експортувати продукти переробки. Планується підготувати проект закону про ринок землі, ухвалити закон про довгострокову оренду землі і завершити формування державного земельного кадастру.

Одним з пріоритетів названий розвиток малого і середнього бізнесу на селі. Для цього Кабмін підготує законопроект про локальні аграрні ринки, де продаватиметься продукція для потреб усередині України, розробить механізми компенсації процентних ставок для малих сільськогосподарських підприємств для роботи, закупівлі сільгосптехніки і паливно-мастильних матеріалів.

А. Яценюк також повідомив, що Кабмін кардинально міняє як менеджмент, так і підходи в управлінні Державною продовольчою зерновою компанією і Публічним акціонерним товариством "Аграрний фонд".

Крім того, уряд внесе до парламенту проект нового закону про Державний матеріальний резерв, а також нову редакцію закону про державну підтримку сільського господарства.

Джерело: Урядовий портал

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини