Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Комісія з перевірки суддів не може працювати і шукає нових люстраторов

9 грудня 2014, 18:00
876
3
Реклама

Голова Тимчасової спеціальної комісії з перевірки суддів судів загальної юрисдикції Володимир Мойсик направив офіційне звернення до Прем'єр-міністра, Верховної Ради і Верховного Суду з проханням призначити нових представників до складу Комісії відповідно до вимог Закону про відновлення довіри до судової влади.

Комісія утворена згідно з цим Законом з метою проведення спеціальної перевірки суддів судів загальної юрисдикції, на один рік. 12 червня 2014 року був призначений її склад, 9 членів: 5 - пленумом ВСУ, 4 - урядовим Уповноваженим по антикорупційній політиці. При цьому Верховна Рада своїх представників взагалі не призначала. Втім, Комісія є сформованою за умови призначення до її складу 9 членів, так що почала приймати заяви і працювати.

До 12 грудня 2014 року Комісія приймає заяви, перевірку яких повинна завершити до 12 червня 2015 року. Але із-за вибуття двох членів із складу Комісія являється неправомочною для ухвалення рішень.

Нагадаємо, 17 листопада 2014 року подав заяву про звільнення за власним бажанням член Комісії, суддя ВСУ у відставці Юрій Кармазин. А 5 грудня 2014 року член Комісії, суддя ВСУ у відставці Станіслав Щотка подав заяву про звільнення у зв'язку з призначенням на посаду члена ВККС. Таким чином, зараз до складу Комісії входить 7 людина.

Джерело: УСЮ

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини