Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Затверджена Програма діяльності Кабміну

9 грудня 2014, 16:30
1049
0
Реклама

Прем'єр-міністр України на засіданні уряду у вівторок, 9 грудня, представив Програму діяльності Кабінету Міністрів України.

У основі програми - коаліційна угода, остаточна мета - членство України в Європейському Союзі. Програма передбачає чіткі короткострокові дії на декілька років.

Національна безпека, оборона і фінансування української армії - серед ключових пріоритетів діяльності уряду. Передбачається, що до 5% ВВП повинен спрямовуватися на нацбезпеку, оборону і правоохоронну діяльність (буде передбачено в Держбюджеті-2015).

Українське військо повинне повністю відповідати стандартам НАТО - для цього Україна щорічно затверджуватиме річний цільовий план дій УКРАЇНА-НАТО. Усі учасники АТО будуть зареєстровані і отримають відповідні посвідчення і пільги. У програмі також передбачений розвиток оборонно-промислового комплексу.

Впродовж чотирьох років передбачається реалізація проекту будівництва і облаштування державного кордону між Україною і Російською Федерацією - "Європейський вал". Для цього створюється окреме Держагентство по облаштуванню державного кордону.

У рамках розробки і реалізації концепції інформаційної безпеки передбачений, зокрема, запуск иновещания, адже "світ повинен знати, що відбувається в Україні", відмітив А. Яценюк. Також запланований запуск громадського телебачення.

Продовжиться скорочення кількості контролюючих органів і функцій. Кабмін підготує проекти змін в законодавство про ліцензування, окремий пакет законодавства по дерегуляции. У програмі дій вказані конкретні проекти законів і дати, коли ці законодавчі акти мають бути прийняті (перша половина 2015 року). Україна відмовиться від радянських гостів і стандартів і впровадить 1500 нових євростандартів (до 2016 року).

У рамках бюджетній децентралізації уряд передає ряд фіскальних і податкових повноважень органам місцевого самоврядування. Передбачено також відкриття "прозорих офісів" на місцях.

Заплановано і подальше скорочення держапарату разом зі збільшенням заробітних плат для державного сектора в цілому. По словах А. Яценюка, йдеться не стільки про чиновників, скільки про учителів, лікарів і інших бюджетників. У першому півріччі 2015 року Кабмін внесе новий проект Закону про державну службу, який передбачає прозорий конкурсний відбір державних чиновників і вводить процедуру їх відповідальності за невиконання ними своїх законних функцій. У програмі передбачено і впровадження електронного документообігу (перший етап має бути завершений в 2016 році).

"Потрібно пройти серйозні випробування, провести радикальні зміни і фактично змінити Україну, зробити її європейською", - відмітив Арсеній Яценюк.

Джерело: Урядовий портал

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини