Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ГФС пропонує обов'язково вказувати в чеку штрих-код товару

5 грудня 2014, 12:22
1192
0
Реклама

Державна фіскальна служба пропонує зробити обов'язковою вказівку в товарному чеку штрих-кода сплаченого товару, повідомив у соцсети Facebook Ігор Билоус.

"Є пропозиція ввести обов'язкове віддзеркалення в товарному чеку коду товару за системою EAN. Якщо хтось не знає - це європейський стандарт штрих-кода, призначений для кодування ідентифікатора товару і виробника. Така міра посилить контроль за дотриманням податкових зобов'язань підприємців, у тому числі ПДВ", - написав голова ГФС.

Також И. Билоус звернув увагу, що додаткових витрат держбюджету це нововведення не потребує. Більше того, паралельно з електронним адмініструванням ПДВ це дозволить поповнити бюджет на 12 млрд грн.

Користувачі соцсети негативно сприйняли таку пропозицію, озвучивши думки, що це приведе до додаткових фінансових витрат підприємців, при цьому зовсім не убереже товар від підробки, і навіть допоможе знищувати малий і середній бізнес. У глави ГФС просять займатися справжніми реформами, а не ідеями в стилі "касових апаратів з вертикальним зльотом".

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини