Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Пропонується визначити порядок імпічменту Президента

2 грудня 2014, 15:45
592
2
Реклама

Внести зміни в законодавство, щоб зробити можливою практичну реалізацію положень Конституції відносно усунення Президента України з поста в порядку імпічментупропонують народні депутати Юлія Тимошенко і Андрій Кожемякин.

На сьогодні у зв'язку з відсутністю чіткого правового регулювання окремих положень імпічмент Президента є маловірогідним.

Законопроектом № 1097 "Про порядок імпічменту Президента України" пропонується врегулювати окремі аспекти діяльності спеціальній тимчасовій слідчій комісії (проведення першого засідання, порядок скликання, порядок ухвалення рішень)правовий статус спеціального прокурора, спеціальних слідчих, голови, заступника голови, секретаря і інших членів спеціальної тимчасової слідчої комісії і так далі

При цьому передбачається унеможливити виконання народними депутатами функцій, не пов'язаних із специфікою їх діяльності. Зокрема, пропонується виключити положення про те, що народні депутати України можуть бути вибрані спеціальним прокурором і спеціальними слідчими.
Крім того, згідно з проектом головуючий на пленарному засіданні під час заслуховування свідків і експертів не може об'єктивно вирішувати, чи торкається певне питання обставин справи.

Для забезпечення відкритості і гласності під час розслідування пропонується встановити, що рішення Верховної Ради про звинувачення Президента України, про усунення Президента України з поста в порядку імпічменту приймаються відкритим поіменним голосуванням. Крім того, пропонується передбачити положення, що за загальним правилом спеціальна тимчасова слідча комісія проводить свою роботу у формі відкритих засідань із забезпеченням гласності.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини