Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Проти Гонтаревой відкривають кримінальну справу за маніпуляції з курсом

2 грудня 2014, 10:18
1073
7
Реклама

Печерський районний суд м. Києва розглянув позовну заяву адвоката Ростислава Кравца і зобов'язав столичну прокуратуру почати розслідування відносно голови Національного банку України Валерії Гонтаревой і внести відповідний запис в Єдиний реєстр досудових розслідувань.

В. Гонтаревой інкримінується ст. 364 Карні кодекси - зловживання владою або службовим станом з метою отримання неправомірної вигоди, використання службовим обличчям влади або службового стану всупереч інтересам служби.

"Ця заява пов'язана з неправомірною, на мій погляд, зміною курсу гривні, пов'язаною з операціями купівлі-продажу валюти Національним банком. За офіційними даними, НБУ в течії двох днів продав значну суму валюти, а потім придбав велику суму, але вже по завищеному курсу. Я порахував цю операцію противозаконной і що завдає збитку українському бюджетутому і звернувся із заявою в прокуратуру, а далі оскаржив відмову в реєстрації заяви в суді, відповідно до вимог чинного законодавства", - розповів ЮРЛИГЕ Ростислав Кравец.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини