Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як зареєструватися волонтером АТО?

28 листопада 2014, 11:41
2448
3
Реклама

Міністерство фінансів наказом від 30.10.2014 № 1089 ствердило Порядок формування і ведення Реєстру волонтерів антитерористичної операції.

Згідно з документом волонтер АТО - це фізособа-благодійник, яке досягла 18-річного віку, проводить волонтерську діяльність на добровільній і безвідплатній основі (на користь учасників АТО і тому подібне), внесено в Реєстр.

Реєстр волонтерів АТО - база даних, яка містить інформацію про волонтерів АТО. Ведеться Державною фіскальною службою України, і певні відомості реєстру будуть доступні на її сайті.

Для включення в Реєстр фізособа-благодійник подає в орган ГФС заяву і інші необхідні документи (особисто, поштою або через представника). У заяві вказується категорія (категорії) фізичних осіб, на користь яких виявляється добродійна допомога. Також вказується дата початку здійснення діяльності в якості волонтера АТО (не раніше 21 листопада 2013 року).

У разі відсутності підстав для повернення документів на доопрацювання орган ГФС зобов'язаний впродовж 1 робочого дня з дня отримання заяви включити особу в Реєстр.

Якщо в даних волонтера АТО сталися зміни, він зобов'язаний впродовж 30 календарних днів після виникнення змін подати в орган ГФС відповідну заяву в такому ж порядку, як і при включенні в Реєстр.

Виключення волонтера АТО з Реєстру здійснюється також на підставі заяви.

Документ набуде чинності з дня офіційної публікації.

Нагадаємо, що від оподаткування звільнені благодійники, внесені в Реєстр волонтерів АТО.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини