Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як отримати ліцензію у сфері криптографічного захисту інформації?

27 листопада 2014, 16:04
962
0
Автор:
Реклама

Держспецзв'язки наказом № 531 ствердила Ліцензійні умови здійснення госпдіяльності за поданням послуг у сфері криптографічного захисту інформації (КЗИ).

Умови встановлюють вичерпний перелік організаційних, кваліфікаційних і інших спеціальних вимог, обов'язкових для виконання при здійсненні госпдіяльності не лише послуг в області КЗИ (окрім послуг електронного цифрового підпису), але і торгівлі криптосистемами і засобами КЗИ.

Ліцензуванню підлягають:

-
послуги із складання конструкторської і інший техдокументации до криптосистем і засобів КЗИ;

- послуги з монтажу, налаштування, техобслуговування криптосистем і засобів КЗИ;

- торгівля криптосистемами, комплексами, устаткуванням, пристосуваннями, апаратурою, блоками, вузлами, модулями, інтегральними схемами і іншими засобами, спеціально призначеними для КЗИ;

- торгівля програмним забезпеченням, спеціально розробленим або модифікованим для розробки, виробництва або використання криптосистем і засобів КЗИ.

Суб'єкт господарювання, який має намір здійснювати ліцензовану діяльність в області криптографічного захисту інформації, особисто або через уповноважений їм орган або особу звертається до Адміністрації держспецзв'язку з заявою про видачу ліцензії і документамиякі додаються до нього.

Ліцензія оформляється і видається Адміністрацією держспецзв'язки після вступу від заявника документу, що підтверджує внесення плати за її видачу, яка вноситься на відповідний рахунок територіального органу Державної казначейської служби по місцезнаходженню суб'єкта господарювання.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини