Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Пленум ВХСУ прийняв постанови по кредитних спорах і справах з АТО і Криму

26 листопада 2014, 15:37
1815
2
Автор:
Реклама

24 листопада 2014 року у Вищому господарському суді України відбулося чергове засідання Пленуму, на якому були прийняті ряд постанов :

1. "Про деякі питання практики вирішення суперечок, що виникають з кредитних договорів" з метою забезпечення однакового і правильного рішення господарськими судами суперечок, пов'язаних з укладенням, зміною, розірванням, визнанням недійсними, виконанням кредитних договорів і забезпеченням виконання зобов'язань по таких договорах (нагадаємо, банкіри просили ВХСУ узагальнити практику по кредитних спорах);

2. "Про внесення змін і доповнень в деякі постанови пленуму Вищого господарського суду України", зокрема, документом визначаються особливості відновлення втраченої справи господарським судом в зоні проведення АТО чи на тимчасово окупованій території України;

3. "Про розгляд нової редакції Регламенту пленуму Вищого господарського суду України";

4. "Про проект Регламенту спільних засідань пленумів вищих спеціалізованих судів".

Спільні засідання пленумів вищих спеціалізованих судів проводитимуться з метою забезпечення однакового застосування судами відповідних юрисдикцій норм матеріального і процесуального права, забезпечення єдності судової практики по окремих категоріях справ, розмежування підвідомчості справ між судами різних юрисдикцій. Також передбачено вирішення питань про ухвалення загального рішення про звернення до Верховного Суду України про напрям конституційного уявлення про конституційність законів і інших правових актів, відносно офіційного тлумачення Конституції і законів України. Крім того, такі засідання повинні сприяти вирішенню інших питань, спрямованих на поліпшення взаємодії між судами.

За інформацією прес-служби ВХСУ

Нагадаємо, ВСУ звернувся у КСУ відносно конституційності окремих положень Закону про люстрацію у тому числі, на підставі звернень суддівських колективів.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини